Blue Velvet (film review)

Am văzut “Blue Velvet” aseară pe TCM. Dacă vă place genul film noir, în special filmele regizate de David Lynch (Twin Peaks), dar şi “Requiem for a dream” sau “American Beauty”, atunci o să vă placă şi acest film. Plus că aveţi ocazia să-l vedeţi pe Kyle MacLachlan (agentul din Twin Peaks) la o vârstă foarte fragedă, complet dezbrăcat. 😀

Subiectul filmului e unul preferat pentru David Lynch: viaţa dintr-un aparent foarte liniştit orăşel de provincie american poate ascunde o latură psiho-umană foarte întunecată, de domeniul patologicului şi al macabrului, cu insinuări de supranatural (deşi filmul nu are nimic supranatural şi nu este un SF sau o fantezie). Unele scene, precum cea cu urechea tăiată descoperită în iarbă, scenele de sex sado-maso sau scena de final, aproape supra-realistă, în care un om fără o bucată de craniu stă în picioare, cu un pistol aţintit către bărbatul cu urechea tăiată, mort şi cu o privire îngheţată de spaimă, aduc mai degrabă a fragmente regizate de Tarantino.

Atmosfera retro (dată şi de coloana sonoră) şi felul în care este spusă povestea fac toţi banii. Cu riscul de a dezvălui nişte spoilere, puteţi da un ochi şi pe FAQ-ul de pe IMDB. Vizionare plăcută!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s