Previziuni pentru 2009

Văd că e la modă ca diverşi specialişti, consultanţi, artişti, cunoscători… să facă diverse previziuni despre cum va fi 2009. (vorba lu’ Cheloo, nu?)

Ei bine, iată pur subiectiv, complet aleator şi fără niciun fundament ştiinţific, cum cred eu că va fi 2009:

  • În ciuda optimismului debordant afişat pe la diverse televiziuni de politicieni, din punct de vedere economic o să ne ia dracu’. 😀 Să privim lucrurile în faţă: economia e condusă de Videanu (că deh, doar a făcut treabă bună la primăria Bucureştiului), educaţia e condusă de Abramburica (o ştiţi: aia mică, insipidă, de se bâlbâie mult în decizii), la sănătate e domnu’ Bazac (un om de o mare prestanţă şi angajament moral), iar de autostrăzile alea multe şi suspendate se ocupă Berceanu. Deci numa’ unu’ şi unu’! 😀 Vorba aia: desperate times call for desperate measures! Şi cine e cel mai competent şi mai viteaz din ţară în vremuri de criză? Păi, Videanu, logic! 😀 Deci, economic, o să fie cam ca în 2000. (Mai ţineţi minte? Aţi avut de ales între Vadim şi Iliescu, iar 100$ era considerat un salariu decent). Climaxul crizei economice mondiale va lovi cu adevărat România abia în 2009 (începând cu primăvara), în timp ce puteri precum SUA vor stagna şi vor începe să se redreseze încet şi treptat spre sfârşitul anului.
  • Dracul nu e aşa de negru precum l-am ilustrat la punctul 1. Pentru că toate astea au şi o parte bună: românii vor reveni un pic cu picioarele pe pământ. Adică nu se vor mai arunca la maşini în leasing care costă cât salariul lor pe următorii 20 de ani, nu o vor mai arde prin mall-uri aşa de mult şi se vor gândi de două ori înainte de a luat un telefon de 20 de milioane cu cartelă pre-paid, ca să dea bip-uri.
  • Din cauza punctului doi, vor mai reveni cu picioarele pe pământ şi următorii: băncile (care vor înţelege în final că “comisionul de analiză a dosarului” sau “comisionul de rambursare anticipată” sunt nişte practici cămătăreşti şi clientul nu e doar o vacă de muls), dealerii auto (da, e important să acorzi servicii bune şi după ce prostu’ a cumpărat maşina!), operatorii de telefonie mobilă (Cum? Încă mai cereţi contract de casă, primul meu copil şi o semnătură cu sânge pentru un căcat de abonament?).
  • În Bucureşti va fi un cutremur major. A fost unul în 1940, apoi în 1977, nu credeţi că e momentul pentru încă unul? Nu sunt alarmist şi nici Mama Omida, e doar un fenomen natural, normal, care trebuie să se întâmple o dată şi-o dată, nu? Moment în care lumea va realiza că a) reabilitarea centrului istoric nu mai e necesară pentru ca el, centrul, nu mai există, b) poate ar trebui să ne gândim şi la reabilitarea blocurilor ceauşiste şi c) complexurile rezidenţiale de mare fiţă care au răsărit acum sunt construite la fel de prost ca şi clădirile dinainte.
  • Băsescu va câştiga şi al doilea mandat.
  • Pasajul Barasab nu se va termina anul ăsta, nu se va inaugura niciun tronson nou de autostradă. Vămile, Bucureştiul şi aeroporturile Băneasa şi Otopeni vor deveni mai aglomerate decât sunt.

Dixit!

PS: Iar dacă vreţi să vedeţi cum a fost în 2008, iată nişte poze foarte grăitoare aici, aici şi aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s