Catastrofa si muzica

Scriam mai demult pe un alt blog despre obsesia astora de la sitir de a face cate un filmulet dinala introductiv cu muzica aferenta.

Ma scoate din sarite in ultima vreme felul in care prezinta astia stirile. De exemplu la Antena 1 nu pot face nici macar o stire fara sa bage ei o muzica dinaia pe fundal ca sa sublinieze mai bine momentul. Si muzica poate varia de la “Dunarea albastra” la ultima manea a lu “De Vito” sau cum il mai cheama pe piticul ala infect.

Ce legatura are muzica aia cu stirea? Cu ce ma ajuta pe mine sa inteleg mai bine ce se intimpla? ca sa nu mai zica ca de cele mai multe ori muzica aia e pusa tocmai ca sa mai “umple” un pic o poveste cam subtirica 😦

Stiti faza din Clockwork Orange cand ii asociaza violenta cu muzica lui Beethoven de atitea ori incat numai primele note ajung sa ii creeze greata? Cam asa o sa ajung eu cu muzica de la Reqviem for a Dream. Coloana sonora este superba, si una din preferatele mele. Dar de fiecare data cand au astia o catastrofa, pac, baga muzica asta ca fundal sonor.

Si uite asa am ajuns sa asociez notele alea cu:

  • inundatii
  • incendii
  • foamete
  • atentate
  • tzunami

… da’ lasati-ma mama sa le asociez si eu cu ceva mai light ca de exemplu cu niste drogati infecti, cu imaginea unui ac in vena, chestii dinastea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s