Cat se poate negocia in imobiliare?

Raspunsul scurt este oricat in momentul de fata. Pretul final de achizitie, dupa 2 luni de discutii si 3 vizite ale casei a fost cu 20% mai ieftin decat pretul de strigare. Comisionul agentiei cu 45% mai mic decat cel de standard.

Si de ce? Pentru ca sunt disperati. Pentru ca proprietarii sunt pe piata cu casele de 1 an si mai bine. Pentru ca in cele 2 luni de tergiversari agentul imobiliar cu care am inceput nu mai era cel cu care am terminat, desi firma ramasese aceeasi. Probabil primul a zburat spre tari mai calde, ca na, a venit toamna.

Scurta sugestie. Daca te intereseaza ceva cauta pe net si incearca sa afli de cat timp e la vanzare. Si cu ce pret a pornit toata tarasenia. Asa afli cat de disperat e proprietarul, sau cat de mult a asteptat, sau cat de mult a venit cu picioarele pe pamant fata de unde se gasea intial ca pret. Pentru ca in final toate astea sunt foarte bune de avut in mana cand stai fata in fata la masa si bati palma pe pretul final.

Advertisements

2 thoughts on “Cat se poate negocia in imobiliare?

  1. comisionul agentiei nu se negociaza in functie de timpul scurs de la prima vizionare si pana la momentul semnarii vanzarii bunului imobil… pur si simplu se negociaza in momentul cand cumparatorul ia decizia achizitionarii bunului imobil… in alta ordine de idei, parca cumparasei casa acum 3 luni mai mai bursucule… ai ramas cu sechele de revii cu articole din astea? 🙂

  2. Am cumparat abia prin septembrie, pentru ca au durat actele mult. Dar am revenit pentru ca mi-a adus aminte un prieten de chestia asta, ca platise un comision exorbitant pentru o tanzactie in care el alergase cel mai mult :). Si da, am ramas cu sechele mari :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s